Directrice schorst leerkrachten voor “Goedemorgen, jongens en meisjes”

De woke-slinger is ondertussen zo fel doorgeslagen dat die de planeet Uranus heeft gepasseerd.

Het resultaat van een generatie opgegroeid zonder ooit echte problemen gekend te hebben. Jongens, meisjes en x’en die alles in de schoot geworpen kregen. Een participatiemedaille hier, een participatiemedaille daar, een participatiemedaille voor iedereen.

Doordat ze geen enkele uitdaging meer hebben of een obstakel om te overkomen gaan ze dan maar zelf op zoek naar problemen. Liefst issues die ze vanuit hun veilige en comfortabele safe space kunnen oplossen, al tweetend. Want daadwerkelijk de armen uit de mouwen steken en iets uit de grond stampen vanuit het niets….ik word daar zo moe van. Dan maar liefst concentreren op stoute woordjes.

Schooldirecteur Sarah Hewitt-Clarkson van een basisschool uit het Britse Birmingham nomineren we bij deze als woke-gekkie van de week. Ze heeft namelijk een regel ingevoerd op haar school dat verbiedt om dingen te zeggen zoals ‘goedemorgen, jongens en meisjes’, ‘verman jezelf’, ‘jongens huilen niet’, ‘krijg eens een paar ballen’,…

Doe je dat toch als leerkracht, dan hangt er een schorsing boven je hoofd. Volgens Hewitt-Clarkson zijn dergelijke termen te seksistisch en niet inclusief genoeg. ‘Goedemorgen, jongens en meisjes’ moet dus zijn ‘goedemorgen iedereen’. 

Boze ouders hebben ondertussen al van zich laten horen. “We creëren een generatie van muurbloempjes die te bang zijn om hun mond open te trekken om zeker te zijn dat niemand gekwetst wordt”, klinkt het.

We snappen er de ballen… euhm excuseer, de geslachtsdelen van.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More