Directeur openingsceremonie Olympische Spelen 1 dag voor opening ontslagen

Antisemitische grappen van 1998.

De Japanners dachten dat de Japanse komiek, acteur, theaterdirecteur en manga-artiest, Kentaro Kobayashi, de genknipte persoon was om van de openingsceremonie een droomspektakel te maken en en benoemden hem tot ‘baas’ van het spektakel. Maar één dag voor de opening van de Spelen, is de man aan de deur gezet voor grappen die hij 1998 tapte. Antisemitische grappen van 1998. Kobayashi zou tijdens een comedyshow grappen hebben gemaakt over de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Wat die grappen precies waren, is niet of nauwelijks bekend. Naar verluidt zou hij onder andere gezegd hebben: “Laten we holocaustje spelen.”

“Niemand heeft het recht om de slachtoffers van deze genocide te ridiculiseren. Elke associatie van deze persoon met de Olympische Spelen in Tokio een belediging voor de nagedachtenis van zes miljoen Joden”, aldus een verklaring van het Simon Wiesenthal Center, een internationale Joodse mensenrechtenorganisatie.

“We hebben vernomen dat hij spottende taal heeft gebruikt over een tragische historisch gebeuren. Daarom hebben we besloten hem te ontslaan”, aldus Seiko Hashimoto, de voorzitster van het Japanse organisatiecomité voor de Spelen.

De openeningsceremonie zal dus niet alleen zonder publiek zijn, maar ook zonder regisseur.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More