Dimitri Van den Bergh in de kwartfinale WK darts

Wie wordt straks ‘The World’s Greatest’?

Zesentwintig is hij en de enige landgenoot die overgebleven is voor de vierde ronde van het WK darts in Londen. ‘Dancing-Dimi’ moet het vanavond opnemen tegen Engelsman Chisnal (Chizzie) die op nummer acht staat in de ranking. Onze Dimi staat één trapje lager op negen.

Dat er geen publiek is, kan je in dit geval een voordeel noemen. Chizzie zal niet kunnen genieten van het thuisvoordeel. De Engelsman won met 4-2 van Danny Noppert (PDC 25). Chiznal maakte een hele slecht start en kwam 0-2 achter. Uiteindelijk won hij met 4-2 , met een gemiddelde van 99.69 per drie darts. “Zo’n slechte start kan ik me niet veroorloven tegen Van den Bergh”, reageerde Chisnall na zijn overwinning. “Dimitri is fantastisch bezig en smijt een hoog gemiddelde.”

Van Den Bergh heeft niet gekeken naar de match tussen Chisnall en Noppert. Dat vertelt hij in ‘Het Laatste Nieuws’. “Het zijn allebei klassespelers. Ik heb niet gekeken, maar heb mijn tijd gebruikt om te trainen en een verkwikkende wandeling te maken. Ik weet liever niet hoe ze met druk omgaan en reageren op bepaalde momenten. Laat me maar puur met mezelf bezig zijn.”

Is ‘onzen Dimi’ straks ‘The World’s Greatest’. Je kan het Live meemaken op VTM 4.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More