Dimitri Van den Berg komt al dansend aan de leiding (video)

Dancing Dimi droogt zijn rechtstreekse concurrent af met 7-3-cijfers.

Hij begon niet als favoriet aan de wedstrijd tegen Jonny Clayton, de winnaar van de Masters. Clayton stond eerder geniaal te gooien. Van den Bergh had vooraf aangekondigd dat hij in Claytons hoofd zou zitten. En hij kreeg gelijk.

Clayton mistte trefzekerheid. Niet dat Dimi middelmatig stond te gooien, integendeel. Wanneer Van den Bergh breekt met een gooi van 121, lees je de verbazing in zijn reactie en de appreciatie bij Clayton.

We mochten gisteren de geboorte van een groot kampioen live meemaken. Vlaanderen heeft er een virus bij: darts. “Ik hoop dat dit volstaat om ‘judgement night’ te overleven en naar de volgende ronde door te stoten”, zei Van den Berg achteraf. Van Vlaamse bescheidenheid gesproken. ‘Dancing Dimi’ springt over Clayton naar de leiding in het klassement en zet zonder meer een reuzenstap richting kwalificatie voor de volgende ronde. Morgen treft hij ‘s werelds nummer vijf Rob Cross.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More