Di Rupo roept CD&V op om N-VA los te laten

“N-VA wil het land laten verrotten.”

Dat waren de harde woorden van Elio Di Rupo (PS) in een ochtendprogramma op de Franstalige radio. De Waalse minister-president gelooft de uitgestoken hand van De Wever niet en ziet er een strategie in om het land te laten verrotten. “Ze willen tonen dat het federale niveau niet meer werkt”, aldus Di Rupo.

Elio zegt dat de PS en de N-VA wel met elkaar praten – en vaak zelfs – maar dat de N-VA geen enkele toegeving doet en vaak zelfs helemaal niet antwoordt. Ondanks het feit dat De Wever in zijn nieuwjaarstoespraak het minimumpensioen een primordiaal punt noemde, ziet Di Rupo geen enkele reden om het nog met elkaar te proberen.

“We zien elkaar en praten met elkaar, maar de N-VA aanvaardt geen enkele maatregel die voor ons essentieel is op sociaal vlak”, aldus de voormalige partijvoorzitter van de PS. “We willen bijvoorbeeld een pensioen van minimum 1.500 euro, als iemand zijn hele leven heeft gewerkt. We willen dat de laagste lonen omhoog kunnen, dat de gezondheidszorg toegankelijk is, maar die elementen kunnen we nu niet op tafel leggen.”

Di Rupo doet daarom een oproep aan de CD&V om N-VA te laten vallen. Hij legt de toekomst van België in de handen van de katholieken. “CD&V moet kiezen of ze het land bijeenhouden, of verscheuren.”, aldus de man met het eeuwige strikje.

De vraag is wanneer de PS met de eerste toegeving en de eerste uitgestoken hand naar de Vlaamse kiezer komt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More