Di Rupo krijgt een ‘nee’ van CD&V

CD&V laat N-VA niet los

Gisteren deed Di Rupo op bittere toon een oproep aan CD&V om N-VA los te laten. Di Rupo beschuldigt De Wever van verrotting en wil de CD&V aan boord om zich van de grootste partij van Vlaanderen, N-VA, te ontdoen. Maar dinsdagochtend op Radio 1 maakte CD&V-fractieleider in de kamer, Servais Verherstraeten, duidelijk dat zij – en het land – een regering willen met een meerderheid in beide landsdelen.

Servais was duidelijk niet gediend met het manoeuvre van Di Rupo die de verantwoordelijkheid voor het al dan niet splitsen van België naar CD&V toeschoof. “Elio Di Rupo kent de CD&V zeer goed, en weet dat wij tegen de splitsing van het land zijn. Wij zijn voor een sterk Vlaanderen, maar ook voor een sterk België, en staatshervormingen moeten er zijn om de mensen een zo efficiënt mogelijk beleid te geven”, zei Verherstraeten. “Als we gaan blijven reageren op commentaren van anderen over mekaar, dan geraken we er nooit uit. We zouden beter met elkaar praten en naar oplossingen zoeken.”

Om Bart de Wever nu als informateur het veld in te sturen, vond hij het echter nog te vroeg. En daarmee zijn weer in de processie van Echternach beland: 1 stap vooruit en 2 stappen achteruit.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More