Di Rupo: “Kapsalons gaan half februari weer open”

“Het is dringend nodig om vooruitzichten te bieden aan de contactberoepen.”

Voor een perslek moet je bij Elio Di Rupo(PS) zijn. De old-school-politicus hanteert het gestuurd lekken van zijn strategie als een middel om druk te zetten op de onderhandelingen. De Waals minister-president heeft vrijdagochtend in Matin Première op de RTBF-radio gezegd dat als de cijfers op het huidige plateau blijven, de kappers weer zullen mogen knippen.

Di Rupo is lang niet de enige die een nieuwe kleurspoeling en coupeke nodig heeft, maar hij spreekt wel voor zijn beurt. Eenheid van commando, weet je nog. Net als zijn collega van de Franse gemeenschap zal Elio Di Rupo op het Overlegcomité vrijdag pleiten voor duidelijke perspectieven voor de sectoren die nog door de crisis worden getroffen. Op valse hoop zit echter niemand te wachten en op politici die willen scoren nog minder.

In tegenstelling tot deze verklaring, merken we bij De Croo(Open Vld) een zekere terughoudendheid en zal men er alles aan doen om de ‘goede cijfers’ van vandaag te bewaken. Desnoods met een haar-uitgroei van een paar weken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More