Di Rupo (69) was in maart besmet met het coronavirus

Bundeskanzler Werner Faymann gemeinsam mit Hannes Swoboda und dem belgischen Premierminister Elio Di Rupo beim 'Leaders Meeting' im Museo Maxxi, Rom.

“Ik ben immuun nu.”

De virologen zullen de uitleg van Di Rupo niet graag horen, want de Waalse socialist relativeert het hele corona-gebeuren. In maart raakt hij besmet met Covid-19. Hij zegt niet of hij ziek is geweest, of dat hij in quarantaine ging, maar noemt zich een casestudy op zichzelf. “Ik ben immuun nu.”

In een interview met de Franstalige kranten van Sudpresse pleit hij voor proportionele maatregelen. Di Rupo – die met zijn 69 jaar een risicogeval is – vindt dat een masker alleen nodig is in afgesloten ruimtes en waar sociale afstand niet nodig is. “Maatregelen mogen de burgers niet vermoeien, want anders blijft het niet duren. Burgers zijn intelligent en voelen aan of maatregelen correct en in verhouding zijn. We moeten ze aanpassen als dat nodig is”, aldus Di Rupo.

Ondertussen doen de Vlaamse virologen alweer aan apocalyptische waarzeggerij en pleiten voor het strikt naleven van de maatregelen.

Welke raad moeten we nu opvolgen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More