Deze vraag doet Amazons slimme assistent Alexa een beetje flippen (video)

Amazons virtuele assistent Alexa verscheen in 2014 en sindsdien is ze uitgegroeid tot een bekend fenomeen. Ze is op dit moment zelfs de leider in de wereld der slimme speakers.

Maar is ze ook wel de slimste? Digitaal marketingbureau Stone Temple stelde vijfduizend vragen aan vijf assistenten: Amazons Alexa, Microsofts Cortana, Apple’s Siri, Google Assistant op Google Home en Google Assistant op de smartphone. Daaruit bleek dat Google Assistant de meest juiste antwoorden gaf. Alexa eindigde op de derde plaats.

In rekenen stelt ze in ieder geval niet teleur. Zo vraagt deze gebruiker bijvoorbeeld hoeveel 10 tot de 308ste macht is. Voor zij die niet zo goed hebben opgelet tijdens de les wiskunde: dat is één met heel veel nullen erachter. Let goed op hoe Alexa af en toe van toonval verandert tijdens het opsommen van de nullen. Rond 1m13s veranderen de nullen opeens in O’s en lijkt Alexa op een virtueel orgasme af te stormen. We hebben altijd geweten dat er iets opwindends was aan wiskunde.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More