Deze vier mooie dames hebben net YouTube-geschiedenis geschreven (video)

Blackpink doet ons meteen denken aan de Engelse uitdrukking: ‘Two in the pink, one in the stink’, maar niets is minder waar.

Het is de naam van een immens populaire Zuid-Koreaanse meidengroep. De tieners Jennie Kim, Rosé, Lisa en Jisoo zijn de gezichten bij uitstek van Korean Pop. Het is een muziekgolf die is ontstaan in Zuid-Korea in de jaren negentig. Invloeden van de westerse cultuur, gecombineerd met ingewikkelde danspasjes en extreem goede muziekvideo’s zijn de reden waarom het zo aanslaat bij jongeren. Beschouw het maar als Get Ready op speed en met meer make-up en glitterkledij.

Dat het er bij een Korean popconcert nogal anders toegaat dan bij een concert van een westerse popgroep, kunnen veel bezoekers beamen. De shows bestaan meestal uit een schouwspel vol met laserlicht en vuurvlammen. De muziek wisselt heen en weer tussen R&B en dance en pop van de Lady Gaga-soort, maar klinkt toch ook onmiskenbaar Aziatisch. 

Dat brengt ons terug naar Blackpink. Zij zijn officieel het eerste K-popgroepje dat meer dan een miljard views haalde op YouTube. En dat voor de single ‘Ddu-Du Ddu-Du’ die vorig jaar in juni werd gelanceerd.

Maar om de Zuid-Koreaanse popster Psy en zijn hit ‘Gangnam Style’ bij te benen, moeten ze toch nog een versnelling of zes hoger schakelen want hij zit momenteel aan 3,5 miljard views.

Ze ogen in ieder geval beter dan die huppelende papzak.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More