Deze video gaat Vandenbroucke niet graag zien (video)

Zin in een festivalleke? Dan is deze Nederlandse video alvast een proeverke.

Toegegeven, wij vinden het ook ‘raar’ om naar te kijken. Al die mensen zo dicht bij elkaar, feestend, dansend, al roepend en drinkend. Straks mag het weer, onder voorwaarden. Een Nederlandse clip doet je alvast watertanden. We hebben een vermoeden dat Vandenbroucke en zijn vriend Facon en het niet graag zal horen als een zwoele stem helemaal aan het eind zegt: “Geniet, geniet van elkaar en neem het leven niet voor lief. We hebben genoeg binnen gezeten.”

Het toestaan van festivals en andere grote evenementen is onderdeel van een ‘zomerplan’ waarmee het Overlegcomité van de zes regeringen stap voor stap België weer van het coronaslot af wil halen. Vanaf 9 juni mogen de cafés en restaurants binnen weer open, evenals – voor eerst nog met beperkt publiek – de bioscopen, theaters, fitnesscentra, casino’s, bowlings en de kermis.

Eind juli, half augustus en 1 september zijn nieuwe beslisdagen voor verdere versoepelingen tot aan het eind van de zomer het volledig afschaffen van de beperkingen, waarbij het verloop van de vaccinatiecampagne en de bezetting op de intensivecareafdelingen doorslaggevend zijn.

Pukkelpop staat nu geprogrammeerd voor 19 tot en met 22 augustus in Hasselt, Tomorrowland voor het weekend van 27 – 29 augustus en dat van 2 – 5 september in Boom. In de tussentijd halen liefhebbers van festivals herinneringen op en delen dj’s hun favoriete sets. Ook is er een digitale editie van Tomorrowland, die in elk geval doorgaat. Weer of geen weer, corona of geen corona.

Vanaf 13 augustus mogen, als de coronacijfers het tenminste toelaten, 5000 tot mogelijk 10.000 deelnemers per festival weer uit hun dak gaan. Maar wel op voorwaarde dat zij bij de toegangspoort een bewijs van vaccinatie of een recente negatieve PCR-test kunnen overleggen.

Vermoedelijk is er al een tweet van Van Ranst onderweg naar onze stoute noorderburen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More