Deze ‘tijdscapsule’ moet een bom geld kosten (foto’s)

Er komen tegenwoordig wat oldtimers met belachelijk weinig kilometers op de proppen, die voor belachelijk veel geld verkocht worden. Zo zagen we onlangs al een ‘geit’ en een kever passeren. Maar deze Bimmer is eigenlijk nog belachelijk jong om daar bij te horen.

De E46 is op dit moment de minst gewilde generatie van de BMW 3-serie. Ze zijn al te oud om nog ‘recent’ te zijn, en te jong om tot de ‘youngtimers’ te behoren. Je kan ze dus voor een spreekwoordelijke appel en een ei op de kop tikken.

Behalve dit exemplaar uit 2001, dat door de verkoper ‘tijdmachine’ genoemd wordt. Die mag weg voor een ‘vriendenprijsje’ van – omgerekend – 22.200 euro. Voor dat geld koop je, als je wat uitkijkt, vijf E46 coupé’s met een zespitter in het vooronder.

Iets moet dit exemplaar dus speciaal maken. Wel, ten eerste ligt er – op de M3 na dan – het dikste blok in dat in de E46 verkrijgbaar was. Het is namelijk een 330i, met 228pk. Bovendien bracht hij nog niet veel tijd door op de weg, want er staan omgerekend slechts 1.375 kilometers op de teller.

Voor de kleurencombinatie moet je zijn, maar wij vinden een Arctic Silber exterieur en een rood lederen interieur nog wel te pruimen. Jammer is wel dat de eerste eigenaar voor een verkeerde versnellingsbak koos.

Of de verkoper er de prijs ook van gaat krijgen is nog maar de vraag: het is ontzettend veel geld voor een 3-serie die achttien jaar oud is. Maar aan de andere kant: berg hem nog vijftien jaar op in een droge garage en je hebt allicht een mooie investering gedaan. Tenzij tegen dan alle auto’s met een verbrandingsmotor van overheidswege in de shredder gekieperd worden natuurlijk…

1

Image 1 of 13

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More