Deze Tesla geraakt maar liefst 1000 km ver met 1 batterijlading

Hoe hebben ze dat geflikt?

Een elektrische auto heeft heel wat voordelen. Hij is milieuvriendelijk en accelereert als een malle. Helaas zijn er vandaag ook nog wel enkele nadelen. Batterijen kosten een bom geld, wat de aanschafprijs van de auto de hoogte injaagt. Ook de actieradius is voorlopig nog een heikel punt.

Het Oostenrijkse bedrijf heeft een Tesla Model 3 wat vertimmerd. Ze haalden het 50 kWh sterke accupakket eruit, om dit te vervangen door een van slechts 17,3 kWh. Dat heeft als voordeel dat het heel wat lichter weegt.

Met zo’n kleiner accupakket alleen zou de Model 3 natuurlijk nog minder ver geraken – slechts een 100 kilometer om precies te zijn. Daarom werd er een tweecilindertje in de neus gelepeld. Die zorgt niet mee voor de aandrijving, maar laadt de batterijen wel bij als er sneller dan 65 km/u gereden wordt.

Volgens Obrist komt de actieradius met volle batterijen én volle tank hierdoor op ruim 1000 kilometer, met een verbruik van slechts 2 liter per 100 kilometer.

Ze zijn van plan om hun HyperHybrid-systeem in 2023 te commercialiseren.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More