Deze slaappositie verraadt dat je partner je bedriegt

Dat blijkt uit een onderzoek dat gevoerd werd door relatie-experte Jessica Leoni, in opdracht van IllicitEncounters.com.

Voor dat onderzoek werden de slaapposities van tweeduizend koppels onder de loep genomen. De meest populaire slaappositie blijkt rug-aan-rug, met een beetje plaats tussen de partners. Maar liefst 34 procent van de ondervraagde koppels slaapt zo.

Volgens de relatie-experte duidt deze positie erop dat je jezelf comfortabel voelt in je relatie, en dat je elkander enige vrijheid gunt omdat je elkaar vertrouwt. Al kan deze positie ook nog wat anders betekenen, waarover later meer.

De tweede meest populaire slaappositie is volgens het onderzoek de ‘rugkusser’: hetzelfde als bovenstaande, maar dan met de ruggen tegen elkaar. 22 procent van de ondervraagde koppels brengt zo de nacht door.

‘Lepeltje-lepeltje’ kan je niet alleen van jetje geven, je kan in die positie ook gewoon slapen. Volgens het onderzoek enkel een populaire positie bij kersverse koppeltjes. Want natuurlijk blijft bijlange niet ieder koppel hun godganse leven – of hoe lang ze bij elkaar blijven – in dezelfde positie slapen.

“Koppels nemen een intieme slaappositie aan wanneer ze aan het begin van hun relatie zitten”, aldus de relatie-experte. “Na verloop van tijd laten ze elkaar geleidelijk aan wat meer los wanneer ze slapen. We doen dat niet bewust, want wanneer we slapen neemt ons onderbewustzijn het over.”

“Dat verder uit elkaar slapen hoeft niet per se negatief te zijn, wanneer de relatie goed zit en je je liefde aan elkaar niet meer constant hoeft te bewijzen.”

“Er is echter wel één rode vlag. Als je als koppel een erg intieme slaaphouding aanneemt – een innige omhelzing bijvoorbeeld – en daarna plots de andere zijn of haar rug naar je toekeert, zonder aanraking. Meestal duidt dat op bedrog: het onderbewust zijn wil op die manier dat bedrog verstoppen.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More