Deze Singer is een kunstwerk op wielen (foto’s)

Het Amerikaanse bedrijf verknutselt klassieke Porsche’s en soms is dat eeuwige zonde, maar soms doen ze dat ook heel goed.

Dit keer namen ze een Porsche 911 van de generatie 964 – gebouwd tussen 1989 en 1994 – onder handen. Dat was trouwens de eerste generatie waarbij vierwielaandrijving beschikbaar werd en er een automatische versnellingsbak kon aangevinkt worden.

Deze Singer werd eigenlijk een moderne opvatting van de klassieke 964. In het interieur werden best veel aanpassingen gedaan, exterieur bleef de originele lijn meer behouden. Tegelijk werd wel de aerodynamica verbeterd. De originele 964 stond erom bekend nogal licht te worden in de neus op hoge snelheid. Dit probleem werd bij deze Singer verholpen door onder andere de luchtinlaten vooraan te hertekenen, waardoor er iets van downforce ontstaat. De achterspoiler – ook wel ducktail genoemd – werd eveneens helemaal hertekend voor maximale grip.

Ook op motorisch vlak ging de Singer er op vooruit. De 3.6-liter werd opgeboord naar 4-liter. De zes cilinders kregen titanium kleppen en magnesium onderdelen, zodat er minder gewicht in de staart zit. Het vermogen bedraagt nu 507pk. En dat in een auto die net geen duizend kilogram weegt…

Wie de Singer in het echt wil zien, die moet dit weekend richting Groot-Brittannië. De auto zal er namelijk te zien zijn op het Goodwood Festival of Speed. De witte, die te zien is op de foto’s onderaan, zal enkel tentoongesteld worden. Een identiek exemplaar maar dan met een knalrode laklaag, zal zich aan de heuvelsprint wagen.

1

Image 1 of 22

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More