Deze scooters zijn gemaakt van de spatborden van een VW Kever (foto’s)

Oldtimers zijn een pest voor de grote steden en worden er liever niet gezien.

Elk voertuig dat voorzien is met een stopcontact krijgt er dan ook de voorkeur. Het is geen wonder dat zelfs de legendarische Kever  al een elektrische kloon heeft. Die heet eKäfer, waarvan de klassieke luchtgekoelde boxermotor vervangen is door een elektromotor van 61 kW.

Allemaal proper en netjes, maar wat met de oude vervuilende modellen? Wel, doe zoals de Amerikaan Brent Walter heeft gedaan en maak er het beste van. Hij haalde namelijk enkele oude Kevers uit elkaar en gebruikte de onderdelen om er een scooter van te maken met de originele naam Volkspod.

De VW spatborden hebben een voor- en achterlicht en zijn voorzien van een uitsparing voor stuur en zadel. Daaronder zit een op maat gemaakte chassis, met daarin de motor van de scooter. 

Daar alles volledig met de hand gemaakt is, zijn de Volkspods louter een uit de hand gelopen hobby en zijn ze jammer genoeg niet te koop.  

Maar rijden doen ze wel! Nu nog de koplampen van een Ferrari op de fiets van ons bomma plaatsen en we zijn helemaal vertrokken.

1

Image 1 of 5

https://www.instagram.com/p/B4f67kkhW1b/

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More