Deze scherpe Japanner moet 990.000 euro kosten (foto’s)

Nissan heeft wat te vieren, namelijk.

Bij de benaming ‘Skyline’ denken veel mensen aan een bloedsnelle, Japanse coupé. Maar eigenlijk begon de Nissan Skyline zijn leven als ‘normale’ Nissan met een 1.500cc in het vooronder. De Skyline was verkrijgbaar als sedan, stationwagen en coupé, toen Nissan in 1969 besloot om er ook een snellere versie van te maken: de Nissan Skyline GT-R. Precies: dat zal volgend jaar exact 50 jaar geleden zijn.

Het Italiaanse ontwerpbureau ItalDesign wordt volgend jaar ook vijftig. En hoewel de twee eigenlijk niks met elkaar te maken hebben, besloten ze hun verjaardag samen te vieren. ItalDesign tekende een extra scherpe Nissan GT-R: het feestnummer heet GT-R50.

Omdat bij zo’n stoer uiterlijk ook straffe prestaties passen, werd er ook onderhuids aan de bestaande GT-R geknutseld. Dankzij grotere intercoolers, een stel nieuwe turbo’s en een geheel vernieuwd injectiesysteem, produceert de V6 nu 720pk en 780Nm.

Omdat ‘50’ hier het magische nummer is, zullen er ook nog eens zoveel exemplaren gemaakt worden. Wie het feestnummer wil, zal wel diep in zijn buidel moeten tasten: voor minder dan 990.000 euro gaat de GT-R50 namelijk niet weg.

1

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More