Deze robot opent voor jou ’s ochtends de gordijnen (video)

Werk of geen werk, vroeg of laat moet je jezelf uit je warme nest sleuren om aan de dag te beginnen.

Er zijn ondertussen al een deel ingenieuze manieren de revue gepasseerd om je goed wakker te krijgen; gaande van schokkende tot irriterende wekkers tot koffiezettende exemplaren.  Wijzelf opteren het liefst nog voor een ijskoude douche maar de ogen open met een blik op de eerste zonnestralen van de dag spreekt ons ook wel aan.

Dat betekent wel :het zalige bed verlaten om die gordijnen te openen. Godzijdank bestaat er voor elke lastige taak wel een robot die het met gemak kan uitvoeren. Zolang ze niet uit de toekomst wordt gestuurd om ons te vermoorden, kunnen we daar gerust mee leven.

Maak dus kennis met de SwitchBot Curtain. Deze kleine robot ziet er uit als een luchtverfrisser, maar is een intelligent ontwerp dat op elke type gordijn past. In tegenstelling tot de klassieke elektrische installaties voor geautomatiseerde gordijnen, is hier geen complexe installatie nodig.

Je hangt de robot met opgeladen batterij netjes bovenaan de gordijn met een haakje en hij doet de rest. Je kan de SwitchBot Curtain aansluiten op stemassistenten zoals Google Home, Alexa en Siri. Via een stemcommando of via de app laat je de gordijnen openen of sluiten door het hebbeding.

Het toestel beschikt ook over lichtsensoren die zonlicht in de kamer detecteren en daarna de gordijnen meteen doen sluiten.

Voor 65 euro bestel je er al eentje online.

Nu nog een robot zien te vinden die naar de baas belt om ons ziek te melden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More