Deze oude BMW heeft belachelijk veel power (video)

Hij valt dan ook niet zo makkelijk te besturen.

Een BMW 3-serie heeft een ietwat andere levensloop dan de meeste andere auto’s. Zijn prille leven begint-ie vaak als leasewagen. Als jonge tweedehands is hij nog relatief duur, en krijgt hij meestal een huisvader als tweede baasje die een beetje een sportieve auto wil waar het hele gezin in past.

Een jaar of vijftien en enkele honderdduizenden kilometers later, vallen ze dan massaal in handen van de tuningbrigade. Die gaat aan de slag met bodykits en geregeld wordt er eentje naar de filistijnen vertimmerd of aan gort gereden.

Nog eens een jaar of tien later worden ze plots begeerde youngtimers en gaan ze naar liefhebbers. Die slopen er de boddykits weer af, en zetten de Bimmer weer in originele staat. Het is ook dan dat ze weer stevig aan de prijs worden.

De 3-serie van de E36-generatie valt stilaan in die laatste categorie. Toch viel onderstaand geval in handen van tuningbedrijf Boostmode. Die gingen vooral aan de slag met de 2.5-liter grote zes-in-lijn die in het vooronder woont.

Dat motorblok werd grondig aangepast, zodat het de beademing van een knoert van een turbo kon overleven. Het resultaat? 900 pk, waardoor hij op een halve mijl – 800 meter dus – een snelheid van meer dan 280 km/u. Al is het wel ‘alle hens aan dek’ om de auto netjes op de weg te houden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More