Deze opblaasbare tent staat in minder dan een minuut klaar (video)

Kamperen op een festival hoeft niet altijd in een drama te eindigen. Met de volgende tent laat je het campingterrein netjes en proper achter.

De TentTube kan dan weleens een revolutie betekenen in de tentenindustrie. Het project heeft op Kickstarter in een recordtijd het beoogde bedrag opgehaald, hetgeen betekent dat vele mensen vertrouwen hebben in deze gadget.

Je moet dan ook geen raketgeleerde zijn om het ding op te zetten. Je pakt de tent uit, blaast hem op en je kampeerplek staat als een huis. Alles wat je nodig hebt is twee sterke armen, een opblaaspomp en een minuutje tijd. Als het festival afgelopen is, is het gewoon een kwestie van de lucht snel naar buiten te laten door middel van de grote kleppen. 

Door traditionele stokken te vervangen door het gepatenteerde opblaasbare AirFrame is de TentTube 50% lichter en kleiner dan de normale festivaltent. Hierdoor heb je meer plaats in de rugzak voor zaken die echt tellen in het leven. Daarnaast biedt de zogezegde Ripstop-technologie nog meer stabiliteit dan traditionele stokken. Dit is een weeftechniek waardoor het textiel sterker en scheurbestendiger is. Verder is de tent 3000 mm waterbestendig en kan ze tegen een windstootje van maximaal 53 km/h. Binnen  zijn de wanden bekleed met meerdere zakken om je spullen op te bergen.

De tent zal een prijs hebben van ongeveer 450 euro. Klinkt veel, maar elk jaar een nieuwe tent aanschaffen omdat je te tam was om de vorige terug in te pakken op de camping, kost je uiteindelijk meer. 

The answer, my friend, is blowin’ in the wind.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More