Deze Nike Air Max 95 sneakers zijn gebaseerd op Freddy Krueger (foto’s)

De Nightmare on Elmstreet-horrorfilms zijn pareltjes uit de jaren 80 die elke filmliefhebber moet koesteren.

Want dergelijke enge verhalen gaan we jammer genoeg een tijdje niet meer zien. Hollywood heeft de laatste jaren een ongelooflijke onbedwingbare nood om haar verhaallijnen te doorspekken met politieke boodschappen waar de kijker geen jota aan heeft.

Zelfs Robert Englund, die de iconische engerd Freddy Krueger speelde in deze horrorreeks, liet onlangs in een interview uitschijnen dat hij opnieuw een remake wenst. Maar wel eentje die holebi-personages in de kijker zet en met een diverse cast die de tijdgeest van nu weerspiegelt. Alsof zijn personage Freddy zich het een reet zou aantrekken wat de seksuele voorkeur is van zijn slachtoffers. Zijn handschoenen met de scherpe messen rijten iedereen aan flarden.

Totdat deze echte nachtmerrie eraan komt, kunnen we gelukkig nog terug gaan naar de klassiekers. En hoe je dat beter met de Nike Air Max 95 sneakers gebaseerd om deze griezel?

Netjes op tijd voor Halloween zitten deze sportschoenen boordevol elementen die verwijzen naar de koning der nachtmerries. Op de hak zie je een bloedspetters op een zilveren ondergrond. Dit zilver verwijst naar de metalen hand met messen en de upper naar de trui van Krueger. Rood met bruine strepen. 

De Swoosh op de binnenzool heeft ook bloeddruppels en deze komen ook weer terug onder de schoen. In de air-bubbel die zichtbaar is aan de buitenkant, zitten ronde rode spetters. De ‘hechting’ stitches aan de zijkant zijn ook een leuk luguber detail.

De prijs schommelt online rond de 170 euro.

“Welcome to prime time, bitch!”

 
 
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More