Deze meneer heeft duidelijk een mening over zwarte Piet (video)

Nederland maakt zich op voor een burgeroorlog over zwarte Piet.

In grote steden van Nederland is er afscheid genomen van zwarte Piet. Ook in Antwerpen dansen voortaan slechst roetveegpieten op de daken, maar in ons land is het protest minder heftig. De sfeer in Nederland dreigt grimmig te worden en gaat vaak ten koste van de kinderen. Allerlei organisaties bereiden acties voor en tegen zwarte Piet voor. ‘Hart van Nederland’ ging het Nederlandse volk bevragen en kwam met verrassende resultaten.

Uit een steekproef blijkt dat 95 procent van Nederland de voorkeur geeft aan zwarte Piet en slechts 5 procent aan de Roetveegpiet. Toch laat hetzelfde onderzoek ook zien dat veel Nederlanders met een negatiever gevoel kijken naar het feest. Van de mensen die reageerden zegt 63 procent een negatiever gevoel te hebben gekregen over de intocht. Voor 31 procent is het gevoel onveranderd gebleven de afgelopen jaren. Slechts 3 procent is de laatste jaren positiever gaan staan tegenover de Sinterklaasintocht.

De Hart van Nederland-redactie heeft een steekproef gedaan onder 48 Nederlandse gemeenten. In elke provincie is een grote stad, een middelgrote en een kleine stad, en een dorp benaderd. Daaruit blijkt dat roetveegpieten enkel te zien zijn in de grote steden. 42 procent van de grote steden heeft roetveegpieten, slecht 16 procent gaat voor volledig zwarte Pieten.

In de middelgrote steden, kleine steden en dorpen spelen roetveegpieten geen rol en bestaan de intochten voorlopig gewoon nog uit 100 procent zwarte Pieten.

We willen even meegeven dat gender van de Sint nogal uitgesproken is. Misschien is het slechts een kwestie van tijd voor er een protest komt over de gender-neutraliteit van de de heilige man. Daar zeg je wat, ‘heilig man’: moeten we het daar ook niet een keer over hebben? Heilig voor wie ?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More