Deze landen steken hun middelvinger op naar het reisverbod (foto’s)

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Het is ondertussen al zo lang geleden dat we nog ‘niet-essentieel’ mochten reizen, dat we zelfs beginnen geloven dat de Belgische kust de moeite waard is. Omdat het soms fijn is om er toch over te fantaseren, hebben wij voor jou uitgezocht naar welke landen je op dit moment wél zou kunnen. En we geven je van elke locatie wat mooie plaatjes.

Niet-essentiële reizen. Nog zo’n leuke term die we overhouden aan het rijk van de ‘rona.
Maar valt de maatregel te omzeilen? 

Medische redenen kan je alvast niet inroepen. Dus als winnaar van deze wedstrijd naar Rusland vliegen voor een Sputnikprik is uitgesloten. Ook andere landen, zoals de Malediven, spreken ondertussen ook al van een ‘vaxication’ – een ‘vaccine vacation’.

Vreemd genoeg is ‘zorg dragen voor dieren’ dan weer wel een geldige reden. Dus een afspraak maken met een buitenlandse dierenarts zou kunnen werken.

Lukt dat niet, kan je nog altijd reizen omwille van ‘dwingende gezinsredenen’. Volgende argumentatie zou moeten volstaan in de rechtbank: ‘als ik nog één dag met die van ons moest binnen zitten, dan gingen er ongelukken gebeuren. Wil u mijn kinderen dat aandoen meneer de juge?’. Als dat geen dwingende gezinsreden is weten wij het ook niet meer. 

‘Kom erin’

Eerst de landen die je met open armen ontvangen: 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More