Deze landen hebben de beste wegen ter wereld

Bol je al eens van uit ons landje naar Nederland met de auto? Dan heb je zelf al wel opgemerkt dat de wegen van onze noorderburen veel beter worden onderhouden. Niet verrassend dat het Nederlandse wegennet tot de allerbesten ter wereld behoort. Op onze eigen wegen kunnen we iets minder trots zijn.

Het Wereld Economisch Forum stelt elk jaar een lijstje op. De beste wegen ter wereld vinden we in Singapore en Zwitserland, op een derde plaats staan onze Nederlandse vrienden. In de top tien komen we ook nog Portugal, Frankrijk en Oostenrijk tegen . België komen we pas op de tweeënvijftigste plaats tegen. We blijven daarmee ver achter op al onze buurlanden.

Maar niet enkel de kwaliteit van het wegennet neemt men onder de loep. Ook naar road connectivity werd gekeken, dat verwijst naar het gemak waarmee je van punt A naar punt B geraakt en de snelheid waaraan je dit kan doen. Daar zien we de Verenigde Staten op de eerste plaats. België met al zijn files staat op een negentiende plaats te blinken. Enkel Frankrijk slaagt er in om in beide lijstjes in de top tien te staan.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More