Deze klassieke Lamborghini moet slechts 42.500 euro kosten (foto’s)

Da’s nog niet eens de helft van wat andere Espada’s gaan. Zit er dan een addertje onder het gras?

De Lamborghini Espada was tussen 1968 en 1978 één van de meest praktische Lambo’s die je kon kopen: het was namelijk een vierzitter. Het was ook één van de duurste. En toch ging-ie naar Lamborghini-maatstaven vlotjes over de toonbank. In die tien jaar werden er 1.224 stuks geproduceerd. In de lange neus lag een V12 die in eerste instantie 325pk produceerde, later 350pk en nog later zelfs 365pk.

Onderstaand exemplaar werd enkele jaren geleden opgekocht door Gullwing Motors in New York. De auto reed niet meer en blijkbaar geraakten de mecaniciens ginds er niet wijs uit: de 3,9-liter V12 werd eruit gelepeld en vervangen door een 5,7-liter grote V8 van General Motors. Omdat het luchtfilter van die V8 niet meer onder de lage motorkap paste, werd daar een stuk uitgeslepen en een knoert van een luchthapper op geplaatst.

Aangezien het hart van deze Italiaanse furie niet meer origineel is, is de vierwieler ook wat minder waard. Espada’s gaan tegenwoordig al snel 150.000 euro, terwijl dit exemplaar slechts 49.500 dollar – zo’n 42.500 euro – moet kosten.

2

Image 2 of 6

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More