Deze jonge schoolverlater is miljonair dankzij bitcoin

Hoezo verder studeren? Deze kerel had daar helemaal geen zin in en investeerde zich rijk.

Erik Finman is een andere weg ingeslagen dan u en ons. In plaats van braafjes naar school te gaan en jarenlang te luisteren naar meneer en mevrouw de leerkracht, koos hij voor een beleggingsavontuur.

Toen hij twaalf was, kreeg hij van zijn oma duizend euro. Een deel van dat geld investeerde hij in 2011 in bitcoin, dat destijds slechts twaalf euro per stuk kostte. In 2013 was bitcoin 1.200 euro per stuk waard. Finman verkocht zijn exemplaren voor 100.000 euro.

Met dat geld begon hij een jaar later een eigen online opleidingsbedrijfje: Botangle. Daarmee konden studenten die niet graag naar school gingen les volgen via videochat. Omdat hij nog maar vijftien jaar was, werd hij niet altijd even serieus genomen en vond hij niet gemakkelijk investeerders. Dus verkocht hij het boeltje in 2015. De koper gaf hem de keuze: ofwel 100.000 euro cash of driehonderd bitcoins. Finman twijfelde geen seconde.

In het totaal beschikt de nu 18-jarige Amerikaan over 403 bitcoins. Momenteel staat de digitale munt op 2.400 euro per stuk, wat hem dus een klein miljoen oplevert. Dat zou hij nooit bij elkaar gehad hebben moest hij aan het studeren zijn. “Ik heb mijn diploma van het middelbaar niet behaald, maar ik zie er het nut niet van in. Daarmee zou ik andere studies aanvatten en uiteindelijk een job vinden. Ik heb gekozen om al doende te leren. In plaats van papers te schrijven, mailde ik met belangrijke mensen”, aldus de rijke jongeman.

Finman steekt zijn afkeer van het onderwijs niet onder stoelen of banken. “Ik zou niemand aanraden om het onderwijs te volgen zoals het nu geregeld is. Het werkt niet voor iedereen. Ik zou integraal gebruik maken van het internet, dat tevens gratis is. Je kan een miljoen keer meer leren van Youtube en Wikipedia”, besluit hij.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More