Deze heel speciale Volkswagen moet heel veel geld kosten (foto’s)

Of het is een koopje: het is maar hoe je het bekijkt.

In 2013 besloten ze bij Volkswagen eens heel gek te doen. Ze bouwden de XL1: een net geen 3,5 meter lange – of korte – hybride auto. Het sportieve uiterlijk, met vleugeldeuren en al, past niet echt bij de prestaties. Een elektromotor die 27pk levert, en een 2-cilinder dieseltorretje dat daar nog eens 48pk bijvoegt. Dankzij het lage gewicht van 795 kilogram komt hij nog wel van zijn plaats, maar een sprint van nul naar honderd in twaalf seconden en een top van 160 km/u zijn nu ook weer niet om mee op te scheppen.

Al is hij wel zuinig: 0,9 liter diesel per honderd kilometer. Enfin, theoretisch toch. Volkswagen verkocht de tweezitter voor 111.000 euro. Ze hadden een stormloop verwacht, maar slaagden er uiteindelijk niet in de 250 stuks die ze voor ogen hadden, aan de man te brengen. Het werden er uiteindelijk slechts 200.

Wat wil zeggen dat de Volkswagen XL1 behoorlijk zeldzaam is. In Engeland, bij de Silverstone Auctions, zal er weldra eentje onder de hamer gaan. Het betreft een zo goed als ongebruikt exemplaar, met slechts 160 kilometer op de teller. De auto moet minstens 95.000 pond opbrengen, men verwacht er maximum 115.000 pond van te krijgen. Of met andere woorden: de prijs zal ergens tussen 107.000 en 130.000 euro liggen.

Dat is behoorlijk duur, maar de vanafprijs is minder dan de nieuwsprijs was. Dus stél dat deze VW XL1 vanwege zijn zeldzaamheid een investering is, dan is het misschien wel een koopje.

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More