Deze heel bijzondere Ferrari gaat weldra onder de hamer (foto’s)

Er werden slechts drie exemplaren van gemaakt, waarvan er twee een jammerlijke dood stierven. Maar er is nog meer dat deze vierwieler erg speciaal maakt.

Vincenzo Florio was een succesvolle, Siciliaanse ondernemer. Hij was ook een fervent racefanaat. Hij tekende een 146 kilometer lang parcours uit over de schilderachtige, maar ook verraderlijke bergachtige wegen van Sicilië. In 1906 werd de eerste Targa Florio gehouden. Er verschenen tien wagens aan de start. Het jaar erop waren dat er al 46 en in de jaren 1920 was de Targa Florio uitgegroeid tot een belangrijke autorace.

Daar mocht Ferrari natuurlijk niet ontbreken. Zij bouwden speciaal voor deze race in 1953 de Ferrari 625 Targa Florio. Wat onder de kap ligt, is iets heel bijzonders voor Ferrari. Geen dikke V12. Zelfs geen iets minder dikke V8. Een V6’je dan? Nope: een vier-in-lijn. Wel eentje die eruit ziet als een V-blok, omdat de nokkenassen zo ver uit elkaar liggen. De auto werd in 1974 helemaal gerestaureerd.

Volgende maand gaat hij bij Bonhams onder de hamer, tijdens Les Grandes Marques à Monaco. Geschat wordt, dat de auto 4,5 tot 6,5 miljoen euro zal opbrengen.

Da’s een berg geld voor een Ferrari met een vierpitter onder de kap, maar er werden slechts drie exemplaren van de Targa Florio gebouwd waarvan dit de enige overlevende is. En wat allicht nog meespeelt voor de waardebepaling: voormalig race-wereldkampioen Mike Hawtorn heeft nog achter het stuur van de auto gezeten.

1

Image 1 of 14

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More