Deze heel bijzondere Alfa Romeo wordt geveild in ons land (foto’s)

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 3.700 euro.

Toen Alfa Romeo met de Stelvio besloot zich mee op de SUV-markt te gaan bemoeien, werden er wenkbrauwen gefronst. De Italiaanse autobouwer maakte enkel sportieve berlines, hatchbacks, coupés en cabrio’s, toch?

Toch rolden er in het verleden bij Alfa Romeo ook nog andere dingen van de band. Bestelwagens bijvoorbeeld. En deze AR1: een soort van Willys MB Jeep-kloon. Dat zit zo.

Toen de Amerikanen in de Tweede Wereldoorlog kwamen meevechten tegen den Duits, brachten ze hun Willys Jeeps mee. Die waren speciaal voor die oorlog ontworpen en bleken bijzonder efficiënt. Na die oorlog wilde het Italiaanse leger ook zoiets en bij Alfa Romeo gingen ze in 1951 aan de slag.

Aan het design is overduidelijk te zien waar de Italiaanse constructeur de mosterd haalde. Om er toch iets eigenheid in te steken, werd de grille de bekende scudo van het merk. Onderhuids werden er heel wat onderdelen van de Alfa Romeo 1900 gebruikt. De 1.900cc-viercilinder produceert 65pk. Dankzij de grote bodemvrijheid, de vierwielaandrijving en de lage gearing is de Alfa Romeo AR1 heel erg terreinvaardig. Al was dat natuurlijk ook de bedoeling. Uiteindelijk werden er iets meer dan tweeduizend exemplaren gefabriceerd.

Een daarvan staat nu te koop in het Vlaamse Overijse. Via Catawiki kunt u bieden. Volgens de expert zou het Italiaanse terreinbeest tussen de 10.500 en de 11.550 euro moeten opbrengen, maar het hoogste bod staat momenteel op 3.700 euro.

Ter vergelijking: de Amerikaanse Willys verandert tegenwoordig voor zo’n 15.000 euro van eigenaar. Maar daar werden er wel meer dan 600.000 van gemaakt.

1

Image 1 of 30

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More