Deze gouden Casio G-Shock kost een fortuin (video)

Back to the 90s, toen een hele generatie naar het lunapark trok met een zak vol jetons, hopend om die blinkende Casio-horloge in de schuif te zien vallen.

Al je zakgeld erdoor gedraaid natuurlijk, want het lukte nooit. Vroeger waren ze hypermodern, nu zijn ze vintage en retro: de digitale polshorloges van Casio. Vooral jongeren waren al snel enthousiast over de innovatieve G-Shock en zijn bijzondere eigenschappen, waardoor het niet lang duurde voordat de G-Shock-horloges van Casio een cultstatus bereikten. Sindsdien heeft Casio continu hard gewerkt om de G-Shock te perfectioneren, zonder het kenmerkende basisontwerp verloren te laten gaan.Volgende Casio G-shock is echter een vrachtwagen jetons waard. 

Om de 35ste verjaardag van het horlogemerk extra in de verf te zetten, komt Casio met een gouden G-Shock op te proppen. De Casio G-Shock G-D5000-9JR is met een prijskaartje van 60.000 euro dan ook meteen het duurste horloge ooit geproduceerd door de Japanse fabrikant.

Deze speciale editie wordt geleverd met 38 verschillende tijdzones, LED-achtergrondverlichting en de Multi Band 6-technologie. Dit wil zeggen dat het horloge gebruik maakt van zes verschillende radiogolven over de hele wereld, om zo nauwkeurig de tijd bij te houden en aan te passen.

Vrijwel elk onderdeel bestaat uit goud, gaande van de kast, frame en armband tot de schroeven. Volgens Casio is dit ook het eerste horloge ter wereld dat is voorzien van een gallium arsenide zonne-energiesysteem. Als dat nog niet fancy genoeg klinkt, dan overtuigen de schok- en waterbestendigheid, een volledig automatische kalender en de alarm-functie je wel.

Er zullen slechts 35 exemplaren worden geproduceerd. Mocht je geld op overschot hebben, dan moet je tegen 15 mei een pre-order request invullen op de website van Casio. En net zoals in het lunapark moet je een beetje hoerenchance hebben dat dit horloge in jouw schuif terecht komt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More