Deze ‘geit’ moet 99.000 euro kosten (foto’s)

Dat zijn heel veel euro’s per pk.

Bij ons kreeg de Citroën 2CV de bijnaam ‘geit’, bij onze noorderburen hebben ze het liever over een ‘eend’.

In de jaren dertig wilde Citroën een speciale auto voor boeren ontwikkelen. Ze hadden uitgevogeld dat er twee personen in moesten passen, alsook een zak aardappelen van vijftig kilogram of een wijnvat van vijftig liter. De auto moest ook zo zacht afgeveerd zijn, dat eieren in een mand er niet in zouden breken terwijl er mee over ruw terrein gereden werd. Tot slot moest-ie ook nog goedkoop, betrouwbaar, zuinig en eenvoudig te bedienen zijn. De 2CV was geboren en was in productie van 1949 tot 1990.

Dit laat exemplaar uit 1990 staat thans te koop in Duitsland. De eigenaar kocht de knalrode ‘geit’ 28 jaar geleden zelf nieuw, maar heeft er amper mee gereden: er staan namelijk slechts 145 kilometers op de teller.

Dat maakt wel dat deze Citroën 2CV nog ongerestaureerd is, maar toch in perfecte staat. Op de 30pk sterke tweepitter kan nog geen sleet zitten. De wagen stond altijd in een verwarmde garage, de verkoper hoopt er 99.000 euro voor te vangen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More