Deze erg bijzondere Skoda valt vanaf nu te bewonderen (foto’s)

Het Skoda Museum in Mlada Boleslav heeft er een enig exemplaar bij, en er hoort ook een bijzonder verhaal bij.

In 2002 stelde Skoda op het Autosalon van Genève een conceptauto voor: de Skoda Tudor. Een niet onaardig gelijnde coupé met de snoet van de Superb, die eigenlijk helemaal niet oogt als een concept. Hij ziet er heel productieklaar uit.

Jammer genoeg komt het nooit tot productie. De auto verdwijnt al snel weer uit de belangstelling, en daarbij ook uit eenieders gedachten.

Maar… de auto geraakte nu in het bezit van het Skoda Museum in Mlada Boleslav, en die lieten daarom weten wat er intussen met de wagen is gebeurd. Blijkt de enige Skoda Tudor toch wel écht verdween zeker.

Na het Salon van Genève, ging de coupé namelijk richting India om tentoongesteld te worden om een of ander salon. De auto werd echter gestolen tijdens het transport.

Enkele maanden na de diefstal, werd de auto weer gevonden in een magazijn nabij een treinstation. Blijkbaar hadden de pikkendieven een serieus accident gedaan met hun oneerlijk verkregen aanwinst, want de Tudor zat flink in de kreukels.

De auto moest daarom weer helemaal heropgebouwd worden, en dat nam heel wat tijd in beslag. En nu hij weer helemaal hersteld is, mag iedereen ‘m bewonderen in het enige echte Skoda-museum in Tsjechië.

1

Image 1 of 7

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More