Deze drone is uitgerust met twee reusachtige klauwen (video)

Single zijn heeft veel voordelen, maar ook een groot nadeel. Niemand die even je rug kan krabben terwijl het jeukt. Dan schaf je toch gewoon een drone aan.

Het Japanse bedrijf ProDrone ontwikkelde namelijk een drone met uit de kluiten gewassen robotarmen. Zo krachtig zelfs dat die probleemloos objecten van een paar kilo kan optillen en verplaatsen. Terwijl drones steeds kleiner, slimmer en energiezuiniger worden is er ook nog een markt voor toestellen die zware ladingen kunnen vervoeren.

De PD6B-AW-ARM is een hexacopter die maar liefst twintig kilo kan dragen. Volgens ProDrone kan de drone ingezet worden voor operaties die soms te gevaarlijk ogen voor een persoon alleen. Denk maar aan kabels doorknippen, reddingsboeien afwerpen, gevaarlijke materiaal verplaatsen,…

Het omhulsel is waterbestendig, dus de drone kan ook ingezet worden als het regent. Hij kan snelheden tot 60 kilometer per uur behalen, en kan overweg met windsnelheden tot 10 m/s. De prijs kan je enkel op aanvraag bekomen.

Een ding is zeker: met deze drone moet je ‘s ochtends nooit meer uit het hotel hollen met je handdoek om een strandstoel aan het zwembad in te nemen.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More