Deze Dodge Challenger uit 1970 komt recht uit de hel (foto’s)

Want wat krijgt u als u een Hellcat-blok in een klassieke muscle car lepelt?

In de goedkoopste versie waren die muscles echter ver zoek. Een 3,7-liter grote zes-in-lijn die 147 makke paarden produceerde. De strafste, een 7,2-liter grote V8 met 425pk, ging aardig vooruit. Of toch zo lang het rechtdoor was. Amerikaanse auto’s in die tijd stonden niet meteen bekend omwille van hun sublieme wegligging.

Deze Challenger uit 1970 kreeg het blok van de strafste Challenger van nu ingelepeld: de SRT Hellcat. 716Pk, 882Nm en de daarbij behorende manuele versnellingsbak met zes verzetten.

Opdat al dat geweld niet de eerste de beste bocht uit zou vliegen, kreeg de Dodge ook een gloednieuwe ophanging. Om al die brute kracht weer tot kalmte aan te manen, werd remmerij van Wilwood voorzien.

Het interieur kreeg nieuw leder, maar verder oogt het – op die versnellingspook na dan – origineel. De buitenkant kreeg een donkere tint, chroom onderdelen inclusief. Ook de laagprofielbanden en nieuwe koplampen horen niet meteen bij de seventies-look.

Voor liefhebbers van de combinatie klassieke koets – moderne techniek is er trouwens goed nieuws: dit exemplaar wordt op 19 mei geveild. U moet er wel even de Grote Plas voor over: de verkoop zal gebeuren tijdens de Indiana State Fairgrounds.

1

Image 1 of 20

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More