Deze deurklink doodt meteen bacteriën na het aanraken

We hebben het allemaal al eens meegemaakt.

Sta je in een openbaar toiletruimte een lekker plasje doen, zie je dat de kerel naast jou het vertikt zijn handen te wassen. Niet leuk als jij op weg naar buiten dan met je gewassen handjes dezelfde deurklink moet aanraken, als die onhygiënische gast voor jou. Nu we erover nadenken, worden zulke handvatten wel überhaupt ooit proper gemaakt? 

Wel, daar hebben twee bollebozen van de Universiteit van Hong Kong iets op gevonden. Hun uitvinding noemt de Self Sanitizing Door Handle, een deurklink die met behulp van UV-licht en een speciale coating een belangrijk deel van de aanwezige bacteriën doodt. Niet alleen leuk voor zij met smetvrees maar ook belangrijk om bijvoorbeeld verdere besmetting van als SARS en mond- en klauwzeer tegen te gaan.

De twee studenten mochten met hun idee gaan lopen met de James Dyson Award. Een internationale designprijs om de volgende generatie ontwerpers aan te moedigen.

Ze zullen er in de toekomst zeker en vast ‘klink’ende munt uitslaan!

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More