Deze coronatest kan je makkelijk zelf doen thuis (video)

En bovendien is hij zowat overal te koop. Handiger kan niet, toch?

Toen er in januari een virus uit China dreigde te ontsnappen, werkten verschillende firma’s in allerijl aan een sneltest. Al in maart gaven verschillende fabrikanten aan om zo goed als klaar te zijn met zo’n test. Maar Maggie De Block, toen nog minister van volksgezondheid, liet de sneltest verbieden wegens onbetrouwbaar.

Toen kwam de PCR-test. Men neme een uit de kluiten gewassen oorstokje, men duwe dat via je neus tot diep in je strot en als je chance hebt geraakt er niks beschadigd. En die test blijkt nu bij nader inzicht, nu ja, niet bijster betrouwbaar. Duizenden mensen werden ‘dankzij’ de PCR-test al voor de hond z’n okkernoten in quarantaine gezet, omdat slechts één op vier positief getesten effectief besmettelijk is.

Onze buurlanden bestellen thans miljoenen sneltests. Pyromaan nieuwe minister van volksgezondheid Vandenbroucke kijkt nog even de kat uit de boom. Misschien dat hij er straks wil bestellen. Enfin, als ze tegen dan niet al allemaal verkocht zijn toch.

De dame uit onderstaande video heeft iets veel simpeler bedacht. Je kan makkelijk jezelf thuis testen, met een product dat bovendien in iedere supermarkt te koop is. Alleen zien dat je jezelf niet te vaak test…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More