Deze brief is een ticket voor het rijk van de vrijheid

33 kansen om je te vergissen en evenveel uitzonderingen om het weer goed te maken.

Hij is er: de brief. “UITNODIGING COVID-19 VACCINATIE”, staat er in kapitalen bovenaan te lezen. Vervolgens lees je: “Snel en eenvoudig registreren? Scan onderstaande QR-code.” Kan je geen QR-scode lezen met je gsm, of wil je een uitzondering, vergeet dan de begrippen ‘snel’ en ‘eenvoudig’ en bereid je voor op Belgische Kafka.

Het ticket naar ”het rijk van de vrijheid’ krijg je nu eenmaal niet zomaar. De overheid verwacht een inspanning van haar onderdanen. Straks krijg je – naar alle waarschijnlijkheid – een brief in je bus zoals je die onderaan dit artikel vindt. Wie zijn uitnodiging via sms of mail ontvangt, kan zich onmiddellijk online registreren. Wie de uitnodiging enkel per brief krijgt, zal moeten surfen naar de website www.laatjevaccineren.be en daar zijn persoonlijke vaccinatiecode invullen. Die code bestaat uit 33 cijfers. Begin maar al te oefenen! Er zou naar verluidt een foutmarge inzitten. Je mag één foutje maken. We zijn benieuwd. Je kan ook bellen. Dat brengt ons bij de heerlijke lange lijst van uitzonderingen.

Heb je ooit al eens met vijf mensen probleemloos kunnen afspreken? Er is er altijd wel eentje die wat anders aan de hand heeft. Dat weten ze hierboven ook. Dus, ook voor het ticket van je vrijheid, kan je een andere afspraak maken. Wie zich niet registreert, kan zich in principe niet aanmelden bij een vaccinatiecentrum. Ben je er toch, dan krijg je toch je prik.

Erg leuk is ook de ‘populatiemanager’. Nooit van gehoord? Wij ook niet. De populatiemanager kijkt na of er geen straten, wijken of doelgroepen zijn waar weinig mensen zich registreren. De populatiemanager kan beslissen om deze mensen te contacteren en ze proberen te overtuigen. Leuk. Wil je geen vaccin dan moet je dat melden. Online of bellen. Laat je niks van je weten, dan krijg je nog eens een brief. Wie zich bedenkt en na de bekering toch een prik wilt, kan die krijgen, maar moet helemaal achteraan gaan aanschuiven. Kom je naar het vaccinatiecentrumn, vergeet dan niet om je identiteitskaart mee te brengen, de brief en een mondmasker. Bandana en sjaal zijn verboden. Grapjes ook. Denk eraan dat je je arm moet ontbloten. Wees beleefd, geduldig en goed geluimd.

Spannend he!

 

vaccinatiebrief_voor_P

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More