Deze bolide steekt Bugatti de loef af (foto’s)

De Bugatti Chiron wil de snelste zijn, maar deze Hennessey is het gewoon!

Bij Hennessey hebben ze sinds kort een opvolger voor hun Venom GT: de Venom F5. Die heeft een meer gestroomlijnde koets dan zijn voorganger en ook onderhuids is er een en ander aangepast.

Enkele concrete cijfers? 7,4-liter, TwinTurbo V8, 1.622pk en 1.763Nm aan trekkracht. Dat is genoeg om de sprint van nul naar vierhonderd te doen in minder dan twintig seconden. Ter vergelijking: de Bugatti Chiron doet daar meer dan dertig seconden over.

Maar nog straffer is de topsnelheid. Autofabrikanten pogen al jaar en dag hun straatlegale auto doorheen de grens van 300 mijl per uur – 482 km/u – te sturen. Wel, de Hennessy F5 is met 484 km/u de eerste die daar in slaagt.

Dat ligt een eind voorbij de topsnelheid van de Bugatti Chiron. De ‘gewone’ versie trekt door tot 380 km/u, eigenaren die voldoende rijervaring kunnen voorleggen zien hun machine pas eindigen bij 420 km/u. Volgend jaar is het merk wel van plan een high speed run te doen met een Chiron: het zou dus kunnen dat die het kroontje wederom zal stelen van deze Hennessey.

Wie een Venom F5 wil moet trouwens niet enkel een hele dikke portemonnee hebben, maar ook een beetje geluk. Hennessey fabriceert slechts vierentwintig exemplaren, voor een vanafprijs van1,37 miljoen euro. Verwacht wordt dat er zich meer dan vierentwintig kandidaten gaan aanbieden. In dat geval kiest baas John Hennessey gewoon zelf wie er eentje mag kopen.

1

Image 1 of 6

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More