Deze bloeddorstige monsters komen naar de Belgische kust (foto’s)

Je hoeft je strandvakantie van volgende week nog niet te annuleren: ze zullen nog iets langer onderweg zijn.

Lekker warm de voorbije weken, niet? En het is nog niet gedaan: voor volgende week worden zelfs temperaturen tot veertig graden voorspeld. Niet in één of ander tropisch oord, maar gewoon bij ons.

De opwarming van de aarde, zo noemen ze het fenomeen. Niet alleen de temperaturen op het land stijgen, maar ook het zeewater wordt jaar na jaar een heel klein beetje warmer.

Volgens de haaienexpert Ken Collins zal dat zo zijn gevolgen hebben voor de beestjes die in dat zeewater leven. Zij zullen hun territorium verleggen. Volgens Ken Collins zullen er over een goede dertig jaar – hij maakte zijn schattingen tegen 2050 – verschillende haaiensoorten aan de oost-, zuid- en westkust van Groot-Brittannië voorkomen.

Het onderzoek van Ken Collins ging expliciet over haaien die volgens hem naar de Britse kust zullen komen – hij is immers zelf een Engelsman – maar onze theorie is: als een haaiensoort helemaal van de Zuid-Afrikaanse kust naar pakweg Margate reist, dan zal hij de tachtig kilometer naar bijvoorbeeld Oostende ook nog wel kunnen overbruggen.

Dit zijn volgens Ken Collins de haaiensoorten die we tegen 2050 mogen verwachten. Er zitten daar bloeddorstige monsters bij, maar ook onschuldige visjes. Nog een tip van de man? “Als je aangevallen wordt door een haai, doe je er best aan op zijn neus te slaan of in zijn ogen te steken.”

1

Image 1 of 10

Koboldhaai. Wordt ook wel ‘de alien van de diepte’ genoemd vanwege zijn uiterlijk. Leeft normaliter in de diepste zeeën, maar waagt zich de laatste tijd ook in minder diepe gebieden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More