Deze app verklaart het gat in je geheugen na een avondje zwaar stappen (foto)

Het is zondagochtend, je draait je nog eens lekker om in je warm en knus bed en dan… lig je plots oog in oog met een deerne die je moeder had kunnen zijn. Of je grootmoeder zelfs. Hoe is dat nu weer gekomen?

In de plaats van je suf te peinzen over al wat je jezelf niet meer herinnert van de avond tevoren, kan je ook gewoon de app Untappd checken. In deze app kan je namelijk al je geconsumeerde biertjes vastleggen die je keelgat passeren tijdens je wekelijke kroegentocht. Zo kan je precies het tijdstip bepalen wanneer die stokoude fiets opeens transformeerde tot een potentiële onenightstand. 

Op Untappd kun je ook biertjes delen en reviewen. Wanneer een vriend van je een nieuw pilsje opentrekt kun je op de cheers-knop drukken. Dan verschijnt er een plaatje van twee proostende pullen onder de post. Je kan ook badges verdienen door zoveel mogelijk verschillende bieren in te checken, de bierkaart bestuderen van nabijgelegen locaties en zien welke bieren je vrienden aan het drinken zijn.

Altijd handig als je het buitenland vertoeft en je honderd procent zeker wil zijn dat de ober je geen paardenpis voorschotelt, want in de app zijn per land de best beoordeelde biertjes gerangschikt. De app is niet in elk land beschikbaar. In Finland is deze bijvoorbeeld verboden daar ze van mening zijn dat de app veelvuldige zuippartijen aanmoedigt.

Voor zij die voorzien zijn elke avond van een verantwoordelijk BOB: niet zagen, maar pinten vragen!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More