Deze Airpods met diamantjes kosten maar liefst 18.000 euro (foto’s)

48

Drie jaar geleden werd het internet overspoeld met plaatjes van mensen die een Oral-B-opzetborsteltje in hun oor staken om het design van de AirPods belachelijk te maken.

Maar wie het laatst lacht, lacht het best, want ondertussen zijn de draadloze koptelefoons goed ingeburgerd geraakt. Het ziet er nog steeds niet uit, maar de gemiddelde bluetooth-mens kan niet meer zonder.

De oortjes zonder koordjes van Apple, die steeds zichtbaarder worden in het straatbeeld, hebben hier en daar ook een flinke upgrade gekregen. Zo heeft de Amerikaanse designer Ian Delucca een reeks AirPods ontworpen die zijn bedekt met VVS diamanten. Dit staat voor Very Very Small inclusions en dat zijn diamanten met zeer zeer kleine insluitsels (onzuiverheden). 

De Air Pods maken onderdeel uit van zijn ‘NEW MATERIALISM’ serie. Een serie producten die de kloof tussen kunst en commercie wil dichten. De Airpods bevatten telkens 1000 VVS diamenten met de datum van creatie en een uniek serie nummer ingegraveerd. Voor de prijs van 18.000 euro, krijg je er ook een stijlvolle marmeren houder bij.

Het vel over de oren trekken, doe je dus zo.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur