Deze 10 landen hebben het beste eten

Nasi Goreng bij de Chinees of toch liever Pasta Carbonara bij de Italiaan?

Met zo’n verscheidenheid aan keukens is het haast onmogelijk om te beslissen welk land ‘de beste gerechten’ heeft. Enkel door mensen te laten stemmen op hun favoriet kan er een lijst samengesteld worden van de landen met de lekkerste keuken. Hoewel het slechts een ruwe schatting is, heeft de website Ranker een poging gedaan om de 10 beste keukens ter wereld te selecteren. Hier is het resultaat.

Over smaakt valt niet te twisten, wat jij enorm lekker vindt kan iemand anders niet uitstaan. De ene houdt van Chinees, de andere van verfijnde Franse keuken.

Toch stellen we ons vaak de vraag: ‘welk land heeft de lekkerste keuken?’ Ranker trachtte die vraag te beantwoorden door mensen online te laten stemmen. In totaal zijn er een half miljoen stemmen uitgebracht. Het resultaat was niet meteen verrassend. Toch is het stiekem wel leuk om de landen in een heerlijk lijstje te gieten. Helaas haalde België de top 10 niet (we moeten het stellen met een 36ste plaats).

10. Thailand

De Thaise keuken valt niet in een paar zinnen te omschrijven. Het is een zeer diverse keuken die gebruikmaakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen. De gerechten verschillen erg van regio en je vindt er zowel streetfood als Michelin-restaurants. Voor ieder wat wils!

9. Libanon

Het is nog niet zo lang geleden dat Libanees eten zijn intreden deed in het Westen. We zijn er als een blok voor gevallen, en dat valt deels te verklaren door de uitgesproken smaken: falafel, munt, peterselie, sesamolie, olijven, hummus, tahini … De Libanese keuken wordt vaak gezien als een van de meest verfijnde keukens van het Midden-Oosten. Dit kan verklaard worden door de samensmelting van verschillende culturen.

8. China

Een van de oudste keukens ter wereld is ook meteen een van de populairste. Omdat China zo groot is, is er geen standaard in Chinese keuken. De verschillende regio’s kunnen opgesplitst worden in acht verschillende keukens. Daarom bestaat een Chinees diner ook uit verschillende gangen. De Chinese gerechten worden gedeeld aan tafel.

 

7. Japan

De Japanse keuken staat bekend om haar eenvoud en respect voor producten. Eten is een van de belangrijkste elementen voor elke Japanner. Het is ook begrijpelijk dat Japanse chefs steeds vaker verschijnen in de hoogste culinaire top.

6. Mexico

De Mexicaanse keuken wint aan populariteit in het Westen. En deze stijging is begrijpelijk: bonen, gesmolten kaas, avocado’s, de verschillende kruiden en sauzen … Geen wonder dat de wereld deze keuken op nummer 6 zet.

Benieuwd naar de TOP 5? Klik hier 

 

.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More