Depanneur wil gecrashte BMW takelen en dan gebeurt er dit (video)

Da’s balen!

Bij ons zijn de BMW 5-series van de generatie E39 – uitgezonderd ‘speciallekes’ als de M5 dan – redelijk waardeloos. Niet omdat het rommel is, wel omdat ze nog niet oud genoeg zijn om als klassieker bestempeld te worden. Maar ze zijn wel zo oud, dat je – vooral met de diesels dan, de meest verkochte in onze contreien – heel wat steden niet meer binnen mag. Bovendien hebben de meeste relatief zware motoren, waardoor je met al die ‘vergroeningstaksen’ van tegenwoordig een flinke lap van de fiscus krijgt als je er een exemplaar wil inschrijven.

In Rusland is dat een beetje anders. Ook al is een BMW daar een jaar of twintig oud, toch blijft hij daar een zekere status behouden. Zelfs een exemplaar dat er een flinke klapper kreeg, zal er opnieuw hersteld worden. Wellicht denken de Russen: ‘Zelfs al heeft de Bimmer een chassis zo krom als een banaan, toch zal hij nog een betere wegligging hebben dan een Lada’.

Zo was het van onderstaand exemplaar sowieso de bedoeling dat-ie weer een nieuw neusje zou krijgen. Maar toen gebeurde er iets lulligs, en is het zelfs voor de Russen misschien niet meer de moeite dat de ouwe Bimmer nog hersteld wordt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More