Denken influencers écht dat ze invloed hebben? (video)

Van Indonesië mogen influencers ergens anders flauwe grappen gaan maken.

Tien jaar geleden bestonden ze nog niet: de influencers. Mensen met ‘invloed’ dus (vrij vertaald). In werkelijkheid gaat het om jongens en meisjes die op de sociale media veel volgers weten te sprokkelen en daar onredelijk veel poen mee scheppen. Want, laat ons wel wezen, voor de grote spelers draait het om de centjes, niet om de ‘invloed’.

In ons eigen landje is het als vrouw niet zo moeilijk om met Instagram je boterham te verdienen. Mits een kleine investering, kom je een heel eind. Je koopt jezelf een c-cup – of groter – zet je lijf vol tattoos en laat je vervolgens door je vriendje bedriegen op Temptation Island. Dat garandeert je de eerste jaren flink wat volgers. Als de ‘invloed’ wat afneemt, steek je een tandje bij en ga je all the way op OnlyFans. Piece of cake, je hoeft er niets voor te kunnen, je hoeft zelfs geen mening te hebben om ‘invloed’ te hebben.

Als dat niet lukt kan je altijd nog kiezen om te shockeren zoals de Amerikaanse YouTuber Josh Paler Lin en een Russische influencer met hun mondmasker-grap. De twee maakten een grappig bedoelde video waarbij die laatste doet alsof ze een mondmasker opheeft in de supermarkt, maar in werkelijkheid alleen wat schmink draagt.

De Indonesische autoriteiten zagen er de humor niet van in en willen het vrolijke duo het land uitzetten. In een videoverklaring waarin de twee te zien zijn met hun advocaat verontschuldigen ze zich voor hun gedrag. “Het doel van deze video was helemaal niet om respectloos te zijn of mensen aan te moedigen om geen masker te dragen.”

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Josh Paler Lin (@joshpalerlin)

Nja, met al die invloed! De kans is groot dat tienduizenden jongens en meisjes nu met geschminkte mondkapjes op hun gezicht naar de supermarkt gaan. Niet?

Dankzij deze leuke invloedrijke video hebben ze nu zowaar nog meer volgers. Missie geslaagd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More