Denk jij ook dat je een kip bent?

Leuvense psychiaters beschrijven een uiterst zeldzame aandoening.

Het komt niet uit een aflevering van de familie Backeljau, maar het is wetenschappelijke ernst: sommige mensen denken dat ze een kip zijn. ‘Zoantropie’ heet de ziekte. De kans dat je het hebt, is klein. Tussen 1850 en 2012 zijn er wereldwijd slechts 56 gevallen geregistreerd. Dat kunnen er natuurlijk een pak meer zijn. Je loopt niet meteen naar de dokter om te melden dat je een paard bent of een hond. Want dat kan ook, wie lijdt aan ‘zoantropie’ kan zich als gelijk welk dier voelen.

Leuvense psychiaters willen de ziekte nu uitgebreid beschrijven om de collega’s erop te wijzen dat de afwijking wel degelijk bestaat. Aanleiding is het geval van een 54-jarige Belgische vrouw die zich 24 uur lang gedroeg als een kip. Haar broer had haar naar de spoed gebracht omdat ze kakelde als een kip, fladderde met haar armen en beweerde dat ze uitgeput was omdat men “vergeten was haar op stok te zetten”.

Het zal je maar overkomen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More