Denemarken lanceert toestemming-app voor geflikflooi tussen de lakens (foto)

Een digitaal contract dat hete passie vervangt door een resem aan juridische regeltjes?

Het zou zomaar het plot kunnen zijn van een dwaze futuristische B-film, maar in Denemarken is het ondertussen bittere realiteit. Want de Deense app iConsent zorgt ervoor dat een onenightstand even onaantrekkelijk wordt als een bijeenkomst van de Veiligheidsraad.

De ontwikkelaars van de app beschouwen hun geesteskind als een praktisch antwoord op een nieuwe Deense wet die aantoonbare en expliciete toestemming vereist voor foefelare tussen de lakens. 

Denemarken volgt met deze wet het voorbeeld van Zweden, dat in 2018 de definitie van verkrachting veranderde in ‘seks zonder expliciete toestemming’. Het aantal veroordelingen wegens verkrachting is in Zweden in twee jaar tijd met 75 procent toegenomen.

De werking van de app klinkt zeer zakelijk: beide hitsige partners ontvangen een token op hun smartphone, deze is geldig voor eenmalig geslachtsgemeenschap en vervalt na 24 uur. Op de achtergrond versleutelt iConsent het digitale contract en bewaart het in de cloud om ooit eens te kunnen dienen als bewijsmateriaal. De romantiek druipt er van af, niet soms?

De Deense seksuoloog Bay-Hansen is niet te spreken over de app: “We gaan ons seksleven volledig deseksualiseren,  met een totaal gebrek aan hartstocht en een overvloed aan bureaucratie.”.

Tja, dat wordt balen als je de vrouw van je leven tegenkomt en jouw smartphonebatterij is bijna leeg.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More