Denemarken en Nederland zitten verveeld met genocide nertsen, maar waarom bestaan die fokkerijen nog?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

17 miljoen. Dat is het aantal gekweekte nertsen dat in opdracht van de Deense regering wordt afgemaakt. Dit als gevolg van een mutatie van het covid-19 virus dat op mensen werd overgedragen. De werking van het toekomstige vaccin komt hiermee in gevaar. De bontsector zit met de handen in het haar, maar waarom bestaat die überhaupt nog?   

De bontindustrie is big business en schuwt de controverse niet. Toch gaat er in Nederland vanaf 2024 een verbod op het fokken van nertsen van kracht, maar in Denemarken is dat nog lang niet aan de orde. Daar zijn redenen genoeg voor: de afgelopen jaren bracht de sector bakken geld in het laatje. In 2014 maakte de gemiddelde Deense fokker maar liefst 365.000 euro winst per jaar. Een flinke smak geld, maar daar moeten elk jaar meer dan 10 miljoen nertsen voor aan de bak. Dat is bijna 20 procent van de wereldwijde productie. 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee? Log hier in en krijg
toegang tot alle artikels en digitale magazines.

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More