Demotte (PS) vindt dat Wallonië gelijk heeft

“Regeren met de N-VA is onmogelijk.”

De PS stuurt ex-informateur Rudy Demotte op pad om een zware uitspraak te lanceren. In een interview met de Franstalige radiozender La Première zegt Demotte dat het onmogelijk is voor de PS om samen met de N-VA te regeren. “De inhoudelijke verschillen tussen de PS en de N-VA zijn zo verregaand dat we niet naar een volgende fase kunnen met deze twee partijen.” Hij vindt dan ook dat de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) hun tijd verdoen door PS en N-VA aan tafel één te zetten.

Voor Demotte is er maar één optie: een regenboogalliantie zonder N-VA. “Dat is de breedst mogelijke alternatieve meerderheid”, aldus Demotte en enige echte de oplossing die op tafel ligt.

Dat dat niet de keuze van de kiezer is, lijkt de man niet te deren. De waarheid ligt voor de Demotte in Wallonië en de keuze van 1,9 miljoen kiezers – het aantal stemmen van N-VA en Vlaams belang samen – moet worden genegeerd. Dat zijn meer kiezers dan die van PS, Mr, ECOLO en CDH samen. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More