Deen die terugkeert van skivakantie in Italië besmet met coronavirus

Covid-19 maakt voor het eerst meer slachtoffers buiten China dan in China zelf.

Denemarken heeft zijn eerste patiënt die besmet is door het coronavirus. En het is meteen verontrustend, want de man kwam terug van een skivakantie in Noord-Italië. Tot voor gisteren moest iedereen nog geloven dat de skigebieden in Noord-Italië geen gevaar vormden voor een besmetting met het coronavirus. Daar moet men nu op terugkomen.

Het nieuws slaat in als een bom en zal wellicht het toerisme wereldwijd zware klappen toebrengen. Veel mensen gaan reizen als semi-suïcidaal beschouwen en blijven liever thuis. De gedachte om urenlang in de romp van een vliegtuig met tientallen mogelijks besmette passagiers te moeten doorbrengen, schrikt af. Het virus komt nu wel heel dichtbij en men verwacht dat het kwestie van dagen of uren is, vooraleer we ook in ons land met een uitbraak zullen te maken hebben.

Wereldwijd moeten bedrijven de eerste verliezen incasseren. De beurzen kleuren rood, president Trump maakt zich zorgen omdat er een eerste besmettingsgeval is dat niet te herleiden is naar eerdere besmettingen, de olieprijzen dalen, grote evenementen worden overal afgezegd en in heel Europa stijgt het aantal besmettingen as we speak.

Ondanks relativerende statements van experten die ons moeten geruststellen, stellen we vast dat het virus overal opduikt, ook daar waar men het niet verwacht.

Moeten we ons zorgen beginnen maken?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More