Dedecker verdedigt Van Langenhove door te verwijzen naar… Holocaustontkenner

In de plenaire zitting van De Kamer werd gisteren kort gedebatteerd over het opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van kamerlid Dries Van Langenhove. Niet verrassend pleitte Jean-Marie Dedecker (onafhankelijke) voor het behouden van die onschendbaarheid.

In zijn pleidooi verwees Dedecker wel naar Holocaustontkenner en antisemiet Robert Faurisson. Het leverde Dedecker een storm van protest op.

Kamerlid Ahmed Laaouej (PS): “Ik walg tot in het diepst van mijn ziel als ik hier hoor dat Robert Faurisson, de beruchte Holocaustontkenner, als referentie aangehaald wordt voor de vrijheid van meningsuiting. Dat had ik nooit voor mogelijk gehouden!” (Applaus)

Robert Faurisson (Shepperton, 25 januari 1929 – Vichy, Frankrijk 21 oktober 2018) was een Frans taalkundige die veel controverse veroorzaakte met artikelen waar in hij het bestaan van de gaskamers in de naziconcentratiekampen bleef ontkennen. Ook trok hij in twijfel of er wel een systematische moordpartij van Europese Joden was in de Tweede Wereldoorlog door middel van gifgas. Hij publiceerde onder meer in het antisemitische en Holocaustontkennende Journal of Historical Review, maar zijn ingezonden brieven en artikelen vonden ook hun weg naar opiniebladen zoals Le Monde, Rivarol en Junge Freiheit.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More